گاز گرفتن رسانه ها خبر چند رسانه ای

گاز گرفتن: رسانه ها خبر چند رسانه ای

  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • توجه: در صورتی که فایل دارای ایراد است یا حقوق نویسنده رعایت نشده با ما تماس بگیرید

    گت بلاگز اخبار اجتماعی در آستانه رویای آب!

    ایران با بحران شدید آبی مواجه است و خیلی وقت است که کار از هشدار جهت کم آبی و حتی بی آبی گذشته و کارشناسان دیگر این معضل را بحران نمی دانند و به عبارتی به ابر ب

    در آستانه رویای آب!

    در آستانه رویای آب!

    عبارات مهم : ایران

    ایران با بحران شدید آبی مواجه است و خیلی وقت است که کار از هشدار جهت کم آبی و حتی بی آبی گذشته و کارشناسان دیگر این معضل را بحران نمی دانند و به عبارتی به ابر بحران مبدل شده است هست. هر چند کم آبی و خشکسالی اکنون دامن بخش های زیادی از کره زمین را گرفته ولی کشور عزیزمان ایران با توجه به شرایط خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در منطقه خشک و کم باران از فلات با مسئله حادتری مواجه است و این مسئله در شرایطی خطرناک تر می شود که هنوز بافت اجتماعی کشورمان به لحاظ فرهنگی جهت مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آن به قدر کافی آماده نیست.

    در آستانه رویای آب!

    در آستانه ابربحران

    مطابق آینده نگری های هواشناسی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته و در درازمدت حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد باران کمتری را در کشور شاهد خواهیم بود. همچنین از میزان ذخیره سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل حدودا 25 درصد کاسته شده است که این عنوان موجب شده است است وزیر نیرو نسبت به اوضاع فعلی منابع آبی هشدار دهد. بر اساس آنچه شرکت مدیریت منابع آب ایران، وزارت نیرو اعلام کرده است ارتفاع کل ریزش های هوا از اول مهر تا ۲۱ خرداد سال آبی ۹6-۹7 بالغ بر ۱۶۵ میلی متر بوده است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره های مشابه درازمدت (235.5 میلی متر) 29.9 درصد کم کردن و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (7/225میلی متر) 26.9 درصد کم کردن نشان می دهد.

    باید اذعان داشت که کم کردن بی سابقه بارش ها در سال گذشته و در پی آن افت روان آب ها موجب شده است به رغم بارندگی های نسبتا مناسب دو سه ماه اخیر در بعضی نقاط کشور، حجم ذخیره آب 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به 26.92 میلیارد مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهای کشور کم کردن 19 درصدی پیدا کرده هست. همچنین از میان 177 سد بزرگ موجود در این 6 حوضه آبریز 37 درصد از آنها و به تعبیری 66 سد بزرگ کشور از جمله سدهای زاینده رود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا در آستانه تابستان همچنان کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده است دارند.

    ایران با بحران شدید آبی مواجه است و خیلی وقت است که کار از هشدار جهت کم آبی و حتی بی آبی گذشته و کارشناسان دیگر این معضل را بحران نمی دانند و به عبارتی به ابر ب

    وقتی کار از کار می گذرد!

    این آمار و ارقام حاکی است که کار دارد از کار می گذرد، ولی گوش شنوایی نیست تا به فکر راهکار مناسبی جهت مقابله با بی آبی بیفتد، چراکه به اذعان کارشناسان زنگ خطر بحران آب در کشور عزیزمان ایران خیلی وقت است به صدا در آمده و اگر صرفه جویی و ساختن فرهنگ در زمینه کم کردن مصرف آب در جامعه نهادینه نشود در 25 سال آینده کشور عزیزمان ایران به بیابانی خشک تبدیل می شود.

    باید بگوییم خشکسالی و بی آبی بحران ناتمام کشور عزیزمان ایران در سال های پیش رو خواهد بود و بی تدبیری و بی مسئولیتی ها در حوزه های متفاوت از نهاد مجریه گرفته تا مصرف کننده باعث شده است است که آب تمام شود و ما هنوز دست دست می کنیم که چه راهکاری جهت حل این بحران به کار گیریم!

    در آستانه رویای آب!

    با این حال بحران آب در کشور روزبه روز ابعاد پیچیده تری پیدا می کند تا جایی که بعضی صاحبنظران و فعالان نجات آب خبر از جنگ بر سر آب در آینده را می دهند، چراکه بی آبی و افت شدید منابع آب زیرزمینی سوای از آنکه باعث فرونشست دشت ها و آسیب های زیــســت مـحـیـطـی خطرناکی می شود، آلودگی آب ها را دربر دارد و مسئله کم آبی و آلودگی آب آشامیدنی می تواند تاثیر گسترده ای بر روند زیاد کردن مهاجرت و عوض کردن مشاغل و همچنین زیاد کردن تنش های اجتماعی داشته باشد. این در شرایطی است که کشور عزیزمان ایران از نظر منابع و اوضاع ذخایر آبی در آینده با مسئله های جدی تری هم روبه رو خواهدشد، چراکه جمعیت رو به زیاد کردن است و همین امر در سال های آینده می تواند کشور را از نظر تامین آب در اوضاع بحرانی تری قرار دهد. ولی واقعیت آن است که خشکسالی یک پدیده طبیعی نیست که بدون علت علمی رخ دهد و یک کشور را درگیر خود کند، بلکه حقیقت ماجرا آنجاست که این پدیده یا به عبارت بهتر بحران کمبود آب در ایران، ناشی از عملکرد حوزه های متفاوت و الگوی مصرف نادرستی است که حتی برگزاری صدها همایش و بخشنامه و هم اندیشی هم هنوز نتوانسته آن را ساماندهی کند و تنها هر روز ابعاد منفی و معضل و مسئله هایش گسترش می یابد.

    با این حال باید متذکر شد که تجربه کنونی کشور عزیزمان ایران در کمبود آب و تسری خشکسالی شدید به تمام نقاط کشور در آینده، پیش از این و در سال های گذشته در بعضی نقاط و کشورهای دنیا رخ داده هست، ولی آنها علی رغم کشور عزیزمان ایران باور داشته اند که این معضل ناشی از خطای انسانی و سیستماتیک در حوزه های متفاوت کشاورزی و صنعت و مصرف خانگی هست، لذا با اصلاح رویه، ساختن فرهنگ و تحول در سیاست های آبی خود توانسته اند خشکسالی های طولانی مدت را مهار و بر مسئله فائق آیند.

    ایران با بحران شدید آبی مواجه است و خیلی وقت است که کار از هشدار جهت کم آبی و حتی بی آبی گذشته و کارشناسان دیگر این معضل را بحران نمی دانند و به عبارتی به ابر ب

    بر این اساس اگر بخواهیم با این بحران ناتمام که به باعث تمام شدن آب های زیرزمینی در بعضی نقاط و افت شدید آن در بعضی نقاط دیگر و در کنار آن کم بارشی و عدم جبران آن ایجاد شده، مبارزه کنیم باید به فکر چاره ای اساسی باشیم. به نظر می رسد مدیریت یکپارچه منابع آب کشور، داشتن چشم انداز مدیریت آب در سال های آینده، اصلاح و عوض کردن روش های آبیاری کشاورزی از روش سنتی به روش مدرن و صرفه جویی در منابع آب در تمام بخش ها، قیمت گذاری مناسب آب و اعمال سیاست های کنترلی و بازیافت آب و از همه مهم تر ساختن فرهنگ در سطح گسترده می تواند در حل و مدیریت این بحران کمک کند. چراکه پیشبرد وضع موجود بدون اعمال مدیریت صحیح منابع آبی و به عبارت بهتر قطرات باقی مانده آب در کشور می تواند در سرنوشت آینده «آب» را به رویایی دست نیافتنی بدل کند.

    فرهیختگان /ملیحه زرین پور

    در آستانه رویای آب!

    واژه های کلیدی: ایران | منابع | مدیریت | خشکسالی | سال آینده | اخبار اجتماعی


    دانلود


    دانلود فایل ها

    نویسنده : blogzz

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود رایگان کتاب از آمازون
  • تکست بوک
  • خرید کتاب انگلیسی
  • خرید کیندل آمازون
  • کتاب زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی دانشگاهی
  • باکس کتاب
  • مانگا زبان اصلی
  • قیمت چاپ کتاب PDF
  • چاپ مانگا
  • رفتن به نوار ابزار